Ytbeläggning

Pappersfolie

Pappersbaserad folie som kan fås med i stort sett vilken NCS/RAL som helst. Träpräglade referenser kan fås med slät yta, men även men s.k. synchroniserad yta (3D) där strukturen liknas vid äkta trä.

Dokumentation

Obehandlad Faner

Faner kommer till oss på rulle med en bredd om maximalt 380mm. Samtliga av de träslag som traditionellt används inom inredningsindustrin tar vi hem mot order och mantlar med obehandlad yta om inget annat anges. Faner kan fås i tre olika kvaliteter A, B och C där A står för bästa kvalitet och C för lägsta. I 99% använder vi oss av B-kvalitet. På baksidan ligger det som kallas ”vlies” vilket är bärare som adderar visst flex samt stärker upp faneret.

Dokumentation

Ytbehandlad Faner

Faner kan fås förbehandlat för att spara både tid och pengar. Ytan kan då vara färdiglackad med den glans som önskas, pigmenterad eller betsad enligt önskemål. Även kan vi ta fram en yta där vi använder ett visst vax vilken ger effekten av ett oljat faner.

Dokumentation

Äkta aluminum + spegelfolie

Vi har möjlighet att mantla profiler med äkta aluminium, men även folie i olika tjocklek där ytan har en reflekterande funktion. Ett rationellt och kostnadseffektivt alternativ till exempelvis krombadade profiler.

Dokumentation

Antifingerprint folie / Direkt Laminat

Ett direktlaminat där ytan inte lämnar några fingeravtryck. Folien kan även enkelt repareras med en skumsvamp om mikrorepor uppkommer. Detta gör den perfekt i offentliga rum som exempelvis butik eller hotellmiljö. Vi har dokumenterad möbelkvalitet på denna folie vilket likställs med melmain i slityta.

Dokumentation

PVC / PP / PET folie

Plastbaserad folie där krav ställs på högre slityta än hos pappersfolie, exempelvis på fönsterbrädor. Även här kan vi ta fram den färg eller yta som ert projekt föreskriver.

Dokumentation

Tunn laminat (CPL)

Det vi kallar AC3, eller AC5 laminat,där vi har extrem slittålighet i ytan. Exempelvis övergångslister i aluminium eller där högt ställda krav råder på grund av utsatt miljö.

Dokumentation

AC3